Cuvée Marie Vallis Rufus 2014

Červené, suché

Chuťové vlastnosti:

Pomerne hutné víno ríbezľovo-červenej farby s dominantnou ovocnou vôňou, v ktorej možno nájsť tóny zrelých kôstkových ovocí. Chuť je elegantná a svieža, evokuje šťavnatosť ovocia. Víno pôsobí komplexne, cítiť silnú mineralitu a výrazné kyseliny. Víno sa doporučuje dekantovať.

Odroda:

69% Svätovavrinecké, 15% Frankovka modrá, 15% Andrée, 1% Alibernet

Odporúčanie ku konzumácii:

Odporúčame podávať pri teplote 18 -20 °C k rozličným úpravám teľacieho mäsa alebo k tvrdým zrejúcim syrom či zeleninovým šalátom.

Cuvée Marie Vallis Rufus 2014

Vlastnosti vína a vinohradu:

Celkové SO2 24,1 mg/l
Voľné SO2 12,4 mg/l
Dátum plnenia 19. Sep 2015
Cukornatosť 17,0 °NM
pH (20 °C) 3,33
Zvyškový cukor 0,08 g/l
Obsah kyselín 8,14 g/l
Obsah alkoholu 9,04% obj.
Fľašová zrelosť 4-5 rokov
Terroir Údolie Mária
Vek vinice 40 rokov
Pôda ílovito-vápencová,
silne zásaditá
Expozícia juhozápadná
Nadmorská výška 280 m.n.m.
Zaťaženie 12 hl/ha
Zber Ručný zber
Objem 0,75 l

Mali by ste záujem o toto víno?